Werkplaats

Waarom een onderhoudsbeurt voor je computer?

In elke ruimte waar je je computer neer zet is stof aanwezig. Door de luchtstroming die je computer veroorzaakt wordt er stof naar binnen gezogen en gaat vast zitten aan onderdelen van de PC. Ook zijn koelers die warmte geleiden tussen 2 componenten voorzien van koelpasta. Deze koelpasta heeft geen oneindige levensduur en het is aan te raden deze elke 2 jaar te vervangen en bij intensief gebruik elk jaar na de garantieperiode. Het belangrijkste gevolg van bovenstaande is dat de onderdelen hun warmte niet meer kwijt kunnen. Hierdoor kunnen deze niet meer optimaal presteren. Minimaal 1 keer per jaar je computer stofvrij maken en de koelpasta vervangen(bij intensief gebruik) is zeker aan te raden. Dit alles wordt gedaan tijdens de onderhoudsbeurt van je computer. 

De software is ook een belangrijk onderdeel van de computer. Er komen vaak updates uit voor verschillende zaken. Windows, videokaart, moederbord, headset, etc. Deze updates zorgen vaak voor een betere werking van de computer. Er is bijvoorbeeld een manier gevonden dat er minder intern geheugen nodig is of hetzelfde proces de processor minder belast. Ook wordt de computer gecheckt op virussen en de harde schijf gedefragmenteerd. Dit alles wordt uitgevoerd tijdens de onderhoudsbeurt.

De kostprijs voor een complete onderhoudsbeurt van hardware en software is €59,90. U krijgt hierbij vrijblijvend gratis advies over mogelijkheden tot verbetering inclusief het kostenplaatje daarvan.