Game computer samenstellen

Hoe kun je een goede game computer samenstellen?


Een goede game computer heeft 4 componenten die goed op elkaar moeten worden afgestemd. Wanneer dit niet het geval is zal je computer haperingen hebben of niet de gewenste FPS halen die je in gedachte hebt. De 4 belangrijkste componenten Het moederbord, de processor, het intern geheugen en de videokaart. Als de processor zwakker is dan de videokaart kan je PC gaan haperen. Zeker wanneer je tijdens het gamen wilt alt-tabben. De processor heeft simpelweg geen capaciteit meer over om die taak er nog bij te doen. Welke processors en videokaarten samen gaan kun je vinden via onderstaande link. Computerpilot helpt je graag bij een goede game computer samenstellen

Bottleneck calculator

Sharkoon TG5 Pro

Hoeveel kost het? 


Dit hangt wederom af van welke spellen je met de game PC wilt spelen. Bij ComputerPilot kun je je game PC op maat samenstellen op basis van welke games jij wilt spelen. Het voordeel van je eigen ga e computer samenstellen is dat je niet teveel voor componenten waarvan je de capaciteit niet gaat gebruiken. Een basis Game PC kost op dit moment rond de €510,-. Wanneer je wat hogere grafische instellingen wilt, dan kost je PC rond de €800,-. Let op dat concurrenten al snel iets een Gamecomputer noemen terwijl dit hele verkeerde verwachtingen schept. Hier een voorbeeld van een in onze ogen waardeloze "Game PC" aangeboden op bol.com. Met deze PC kun je fortnite spelen op maximaal 25 fps op low settings. De variaties in FPS laten je al snel merken dat de game niet goed loopt en zal zeker in een shooter game de nodige frustraties geven.
Bij ComputerPilot zorgen we dat jouw gekozen spel op minimaal 60 FPS te spelen is op de door jouw gekozen resolutie. 100% tevredenheidsgarantie. Let op dat de videokaarten op dit moment schaars zijn en hierdoor de prijs flink omhoog schiet.

Wat is de levensduur als bij zelf een game computer samenstellen?


Bij ComputerPilot denken we mee over de toekomst van je game PC. Spellen zullen steeds meer vragen van je computer, zeker de grote spellen. Je kunt hier bijvoorbeeld rekening mee houden door 2 van de 4 sloten van je RAM geheugen leeg te laten om deze in de toekomst te kunnen upgraden. Of je kiest een i3 processor van de nieuwste socket in plaats van i5 van de generatie daarvoor. Qua prestaties van een game PC maakt het niet zoveel uit, maar in de toekomst heb je meer mogelijkheden voor het upgraden. Al met al als je een PC van ongeveer €700 samenstelt gaat deze zeker 5 jaar mee. Beter dan een game PC van €400,- van de concurrent die maar 2 jaar mee gaat en niet 100% soepel speelt. Goedkoop is vaak duurkoop zien we bij Computerpilot.

Wat voor game computers heeft ComputerPilot?


ComputerPilot heeft een aantal Game computers samengesteld die voldoen aan de verwachtingen van een Game computer, persoonlijk zijn getest, volledig geüpdatet en voorzien van geactiveerde Windows 10. Gegarandeerd minimaal 60FPS voor jouw game. Advies nodig bij je keuze? Gebruik de live chat via whatsapp of vul het formulier in.