Game PC

Wat is een goede Game PC?


Een goede Game PC heeft 4 componenten die goed op elkaar moeten worden afgesteld. Wanneer dit niet het geval is zal je computer haperingen hebben of niet de gewenste FPS halen die je in gedachte hebt. De 4 belangrijkste componenten Het moederbord, de processor, het intern geheugen en de videokaart. Als de processor zwakker is dan de videokaart kan je PC gaan haperen. Zeker wanneer je tijdens het gamen wilt alt-tabben. De processor heeft simpelweg geen capaciteit meer over om die taak er nog bij te doen. Welke processors en videokaarten samen gaan kun je vinden via onderstaande link.

Bottleneck calculator

Sharkoon TG5 pro

Hoe werkt een goede Game PC?


Wanneer je Game PC niet goed samengesteld is zal deze haperen (laggen), oververhit raken of vastlopen. De belangrijkste vraag is: Welke games wil ik met mijn PC (in de toekomst) spelen? Vanuit daar kun je beginnen met het samenstellen van je PC. League of Legends vereist veel minder dan Call of duty warzone om maar eens een voorbeeld te geven. Aan de hand van je gekozen game selecteer je eerst een goede videokaart welke de gewenste FPS geeft. Let hierbij ook op de resolutie waarop je wilt spelen. Een hogere resolutie vereist een zwaardere videokaart. Welke videokaart welke FPS genereert vind je in de link hieronder.

FPS Checker

RTX 3070

Wat zijn de kosten?

Dit hangt wederom af van welke spellen je met de Game PC wilt spelen. Bij ComputerPilot stellen we een PC samen op maat op basis van welke games jij wilt spelen. Hierdoor betaal je niet teveel voor componenten waarvan je de capaciteit niet gaat gebruiken. Een basis Gamecomputer kost op dit moment rond de €420,-. Wanneer je wat hogere grafische instellingen wilt, dan kost je PC rond de €700,-. Let op dat concurrenten al snel iets een Gamecomputer noemen terwijl dit hele verkeerde verwachtingen schept. Hier een voorbeeld van een in onze ogen waardeloze "GamePC" aangeboden op bol.com. Met deze PC kun je fortnite 
Bij ComputerPilot zorgen we dat jouw gekozen spel op minimaal 60 FPS te spelen is op de door jouw gekozen resolutie. 100% tevredenheidsgarantie. Let op dat de videokaarten op dit moment schaars zijn en hierdoor de prijs flink omhoog schiet.

Hoe lang gaat een Game PC mee?

Bij ComputerPilot denken we mee over de toekomst van je PC. Spellen zullen steeds meer vragen van je computer, zeker de grote spellen. Je kunt hier bijvoorbeeld rekening mee houden door 2 van de 4 sloten van je RAM geheugen leeg te laten om deze in de toekomst te kunnen upgraden. Of je kiest een i3 processor van de nieuwste socket in plaats van i5 van de generatie daarvoor. Qua prestaties van een GamePC maakt het niet zoveel uit, maar in de toekomst heb je meer mogelijkheden voor het upgraden. Al met al als je een PC van ongeveer €700 samenstelt gaat deze zeker 5 jaar mee. Beter dan een GamePC van €400,- van de concurrent die maar 2 jaar mee gaat en niet 100% soepel speelt. Goedkoop is vaak duurkoop zien we bij ComputerPilot.

Welke Game PC's heeft ComputerPilot?

ComputerPilot heeft een aantal GamePC's samengesteld die voldoen aan de verwachtingen van een GamePC, persoonlijk zijn getest, volledig geupdate en voorzien van geactiveerde windows 10. Gegarandeerd minimaal 60FPS voor jouw game. Advies nodig bij je keuze? Gebruik de live chat via whatsapp of vul het formulier in.