Schaarste!

Op dit moment is er een tekort aan videokaarten. Hierdoor zijn met name de nieuwste videokaarten lastig te krijgen en vrijwel overal uitverkocht. Af en toe krijgt ComputerPilot de kans om een nieuwe videokaart van het type RTX3060 Ti, RTX3070 of RTX3080 in te kopen via een leverancier tegen een normale prijs. Vaak zijn deze binnen een dag al weer uitverkocht. Hierdoor is het erg lastig om een goede accurate voorraad bij te houden. De RTX3090 is beter verkrijgbaar. Door de hogere prijs is deze minder populair. Al is dit geen garantie.

Ook zijn andere videokaarten veel lastiger verkrijgbaar. De reden van de schaarste laat zich wel raden. Door corona is er een toename in het thuis zijn van jongeren en volwassenen. Om te ontspannen staat gamen hoog op lijst en is de vraag naar videokaarten dus gegroeid. Tegelijkertijd loopt de productie van videokaarten terug doordat grondstoffen niet beschikbaar zijn en/of fabrieken tijdelijk gesloten.

Hierdoor variëren de prijzen ook enorm als het gevolg van vraag en aanbod. Ondanks dit is ComputerPilot toch in staat om videokaarten tegen zo laag mogelijke prijzen relatief snel te leveren. Beschikbare modellen die naar verwachting binnen een week te leveren zijn, zijn de GTX1050Ti, GTX1650, GTX1650S, GTX1660, GTX1660S, RX5600XT en RX5700XT.

Mocht je op zoek zijn naar een videokaart die schaars is. Geef dit dan door aan ComputerPilot via het formulier met je maximale prijs. De uiteindelijke prijs kan onder je maximale prijs zitten.

Videokaart RTX3080